Sverker Johansson

Sverker Johansson har ett brett forskningsintresse som spänner över flera discipliner. Han disputerade vid Lunds universitet 1990 med avhandlingen A study of µ- µ — and e µ -pairs produced in 450 GeV/c p-Be-collisions in HELIOS, and software development for DELPHI. Idag är hans huvudsakliga forskningsområde lingvistik med fokus på språkets ursprung.

"En rymdbok vid femårsåldern blev startskottet."

— Sverker Johansson

Sverker har läst astronomi på universitetsnivå och bedrivit forskning inom området. Vid femårsåldern fick Sverker sin första rymdbok. Det var där han tror att intresset för rymden började. Han bokstavligen dammsög biblioteket efter mer, tills det inte fanns mer att läsa inom området.

Med hjälp av sina studenter har Sverker samlat in femtusen frågor som skolbarn har om rymden. Vad gör man med en sådan frågebas? Jo, Sverker har sorterat och klassificerat alla frågor efter ämnen, frågetyper och så vidare. Detta ligger sedan till grund i kursen "Barn frågar om rymden 2,5 hp", där kursens mål är att läraren ska känna sig trygg i att bejaka barnets nyfikenhet. Du kanske undrar om Sverker själv kan svaren till alla frågor? Jajamen!

Sidan uppdaterad 2013-09-24

2komma5
Sidan uppdaterad 2013-07-01
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information