Technology, Economy and Design

En årligen återkommande möjlighet för studenter.

Pressklipp

"Inte mindre än tre nya idéer att undersöka vidare fick innovationsgruppen på 3M Svenska AB med sig efter en vecka med studenter från svenska högskolor/universitet i Campus TED-projekt."

Läs hela artikeln

Internationella Handelshögskolan inledde 2013 ett TED-projekt (teknik, ekonomi och design) tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Linnéuniversitetet (LnU).

Projektet bygger på samarbete mellan skolorna och utvalda företag inom produktion, tillverkning och återvinning, och tanken är att arbeta med projekt och fallstudier som tillhandahålls av företagen och skapas av lärare från JIBS, KTH och LnU.

Projekten organiseras som en tävling mellan cirka 10 studentgrupper. Varje grupp består av en blandning av studenter från varje skola och varje skola bidrar med handledare under hela projekttiden.

Projekten kommer att pågå i cirka två veckor, ungefär en gång per termin. Under den andra veckan möts alla studenter och arbetar då "i skarpt läge". Alla kontakter inom grupperna under den första veckan sköts via Skype eller liknande verktyg.

Alla studenter som deltar i projektet och som uppfyller målen kommer att få ett diplom undertecknat av JIBS, KTH och LnU.

Den sista veckan träffas grupperna på ett campus i närheten av där företaget/företagen är belägna (måltider serveras till självkostnadspris). Transporter och andra kostnader betalas av projektet.

Studenter som är intresserade av att delta måste ha slutfört minst två år av ett kandidatprogram i företagsekonomi och/eller det första året av ett masterprogram i företagsekonomi.

För mer information kontakta Magnus Taube.

Sidan uppdaterad 2017-01-04

Samarbeta med JU
Sidan uppdaterad 2015-07-01

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information