Rektor

Mats Jägstam är tf. rektor från 1 april 2017.

Mats Jägstam var vd och akademisk ledare vid Tekniska Högskolan vid Jönköping University 2012-2016. I oktober 2016 utsågs han till vicerektor vid Jönköping University, 2017 prorektor och därefter 1 april 2017 tf. rektor.

Mats Jägstam var en av de drivande i arbetet inför att KK-stiftelsen 2016 utsåg Jönköping University till en så kallad KK-miljö, en långsiktig satsning på forskning och samverkan inom Kunskapsintensiv produktframtagning.

Mats Jägstam disputerade 2004 i Manufacturing Engineering med avhandlingen "On Efficient Use and Intergration of Discrete Event Simulation in Industry" vid DeMontfort University, Leicester, Storbritannien.

Mats Jägstam har en utvecklingsinriktad profil mot samverkan med näringslivet och internationalisering samt breda erfarenheter från akademin, näringslivet och även som egenföretagare. Han har varit en drivande kratft i etablering och utveckling av samverkansmiljöer och har arbetat aktivt med att stärka dialogen och samarbetet mellan forskning, utbildning och näringsliv.

Tidigare uppdrag är bland annat vicerektor vid Högskolan i Skövde med särskilt ansvar för extern samverkan och internationalisering. Mats Jägstam var drivande i uppstarten av och ordförande för Industrial Development Center West Sweden samt delaktig i att KK-stiftelsen utsett Högskolan i Skövde till en KK-miljö.

Mats Jägstam sitter i styrelsen för Science Park Jönköping AB, Swerea Swecast AB och Svenskt Aluminium.

Kontaktuppgifter Mats Jägstam

Foto finns att ladda ner i Jönköping Universitys bildarkiv

Sidan uppdaterad 2017-04-04

Om oss
Sidan uppdaterad 2017-04-04

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information