3D-teknik

120 hp | 2 år | Programstart: HT 2017 | Examen: Högskoleexamen med inriktning mot 3D-teknik
Till ansökan (öppnar 15 mars)

Vill du vara med och ta fram morgondagens produkter? Utbildningen 3D-teknik förbereder dig för att arbeta i kreativa och sociala miljöer med problemlösning, nytänkande och teknisk utveckling av nya, miljövänliga produkter. Efter utbildningen kan du arbeta med utveckling av produkter inom branscher som tex fordon, möbel, 3D-printing eller fritid. Din kommande yrkesroll kan bland annat vara prototyptekniker, applikationsingenjör eller konstruktör.

 Vi har genom ett tätt samarbete med regionens ledande teknikföretag tagit fram en utbildning som täcker företagens framtida kompetensbehov.
Du får arbeta med skarpa projekt hos våra partnerföretag i flera kurser. Detta ger dig praktisk erfarenhet av yrkesrollen och goda kontakter i branschen redan före examen.

Under hela utbildningen tränas du i att driva projektarbeten framåt och ansvara för att resultat uppnås. Genom detta får du rätt förutsättningar att möta arbetslivets krav och förväntningar.

Du erbjuds att genomföra ett antal certifieringstester (CSWP m.fl.) som är framtagna av branschen. Certifieringarna är ett bevis på stort kunnande inom CAD och är internationellt gällande.

Utbildningsort

 Utbildningen är förlagd till Campus Värnamo som finns i Gummifabriken i Värnamo. Här samverkar näringsliv, utbildning och kultur i häftiga lokaler med en gemensam agenda för tillväxt.

Praktik genom Näringslivsförlagd kurs

Du får direktkontakt med ett företag i branschen genom Näringslivsförlagd kurs (NFK). Under drygt 14 veckor får du omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken ute på företag. Branschen medverkar även genom bland annat gästföreläsningar, studiebesök och arbetsmarknadsdagar.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du kompetens att arbeta i ett konstruktionsteam i processen från idé till färdig produkt och du är bland annat bra på att rita, konstruera och ta fram tillverkningsunderlag med CAD.

Du kommer att kunna arbeta som konstruktör eller produktutvecklare. Din yrkesroll kan innehålla uppgifter som prototypframtagning, konstruktionsberäkningar, materialval, design, 3D-modellering, simuleringar eller CAD-support.

Läs merLäs mindre

Snabbt ut i arbetslivet

– Utbildningen på två år är lagom lång och man kommer snabbt ut i arbetslivet. Vi arbetar dessutom med den senaste utrustningen och samma program som branschen. Under utbildningen praktiserar vi våra kunskaper ute på företag genom näringslivsförlagda kurser och projekt. Samarbetet mellan studenter, lärare ...


Läs hela intervjun

Jakob, före detta student, 3D-teknik

Jakob tog examen en torsdag och började jobba redan måndagen därpå. För att kunna få det jobb han ville ha var utbildningen direkt avgörande. – Studierna har varit A och O för att jag ska kunna få jobbet, det hade jag aldrig fått annars. Utbildningen innehöll långa perioder med projekt hos olika ...


Läs hela intervjun

Fakta

Programmet ges vid Tekniska högskolan

Omfattning: 120 hp
Nivå: Grundnivå
Studietakt: Helfart
Ort: Värnamo
Studieform: Campusbaserad
Antal platser: 22
Programstart: HT 2017
Sista anmälan: 2017-04-18
Anmälningskod: HJ-52181
Behörighet:
Grundläggande behörighet samt Fysik 1b1 eller 1a, Matematik 2a eller 2b eller 2c. Eller: Engelska A, Fysik A, Matematik B. Dispens medges från kravet i Fysik 1b1 eller 1a, Fysik A.
Urval:
65 procent av platserna avsätts för sökande i betygsgruppen och 35 procent i högskoleprovsgruppen

För att få konkurrera om platserna i högskoleprovsgruppen krävs minst 0,8 poäng.
Examen:
Högskoleexamen med inriktning mot 3D-teknik
Visa antagningsstatistik
Våra partneruniversitet

Kurser inom programmet

År 1

Introduktion till produktutveckling och konstruktion 10 hp
Matematik för tekniska beräkningar 9 hp
Grundläggande mekanik 11 hp
Hållfasthetslära och konstruktionsmaterial 15 hp
Tillverkningsmetoder och FEM-analys 15 hp

År 2

Produktionsberedning och Kalkyl 15 hp
Konstruktion och Teknisk dokumentation 1 9 hp
Näringslivsförlagd kurs 1 6 hp
Konstruktion och Teknisk dokumentation 2 6 hp
Examensarbete 9 hp
Näringslivsförlagd kurs 2 15 hp


Om du har frågor, hör av dig till oss på studera@ju.se

Vi skickar gärna vår programkatalog till dig. Beställ katalogen här.

Du kan även kontakta vår studievägledning, deras kontaktuppgifter hittar du här.

Kontaktperson:
Irene Hallman, Utbildningsledare
0370-37 80 24
irene.b.hallman@varnamo.se

Ange din e-postadress:Texten granskad / uppdaterad 2017-09-06

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2014-03-14
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information