Mattias Karlsson Sjöberg

Foto är kreativitet i express

Jag älskar att foto är omedelbart. Det är det snabbaste sättet att uttrycka sig kreativt jag någonsin mött. Att måla, skriva musik och text är saker jag provat som är långsamma. Så som jag fotograferar, är det snabbt.


"Jag älskar att foto är omedelbart. Det är det snabbaste sättet att uttrycka sig kreativt jag någonsin mött. "

— Mattias Karlsson Sjöberg

Ta kontroll över bilden med foto

Foto kan hjälpa dig uppnå målen. I Grundskolans kursplan för bild finns väldigt många krav på dig som lärare. Flera handlar direkt om fotografiska bilder. Nytt är även de tydliga kraven på att eleven skapar digitalt. Ytterligare en aspekt är alla de nivåer av teori som ska kunna tillämpas av eleven: konstnärligt uttryck, komposition, berättande, budskap och etik. För att hinna med allt det i en tidstajt undervisning så är fotografi en fantastisk katalysator. Foto är ju idag en otroligt effektiv form av bildframställning.

2004 startade Mattias även Moderskeppet, ett utbildningsföretag inriktat mot fotografer. Moderskeppet har idag producerat över hundra videokurser.

Mattias har även gett ut flera böcker som kretsar kring Adobes program Photoshop och Lightroom. Mattias har även skrivit boken Konsten att skapa en videokurs.

Kurser med Mattias Karlsson Sjöberg inom 2komma5

Sidan uppdaterad 2014-02-24

2komma5
Sidan uppdaterad 2013-11-28
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information