Mattias Fyhr

En bibliotekarie rekommenderade Mattias att lyssna på Stig Järrels inläsning av Edgar Allan Poe, sedan var han fast. Att så många är rädda för genren skräcklitteratur, tycker Mattias är intressant. Själv ser han spår av skräcklitteratur inom både "finkultur", populärkultur samt vuxen- och barnlitteratur.

"Nämn en författare för mig så brukar jag kunna hitta ett skräckverk av honom eller henne."

— Mattias Fyhr

När Mattias vill ta det lugnt en dag går han gärna in på ett antikvariat för att leta stickspår av något han funnit i någon film han sett eller bok han läst. Förutom att läsa, skriver Mattias gärna själv också. Han har bland annat skrivit "Skitigt, vackert mörker — om Mare Kandre" (2012), en bok som både tar upp Mare som författare och vän. Det kanske inte är så vanligt att en avhandling får bokrecensioner, men det fick Mattias "De mörka labyrinterna" (2003). I Svenska Dagbladets recension av boken kunde man läsa att avhandlingen var originell, skarpsinnig och spännande.

Att Mattias brinner för skräcklitteratur som genre går inte att ta miste på. Han citerar gärna poesi som Coleridges Ryhme of the Ancient Mariner som Iron Maiden influerats av, till Lukas Modyssons första debutdiktsamling från 1987 med bland annat vampyrdikter. Mattias tycker att alla borde få en ögonöppnare och se hur mycket skräck egentligen kan vara.

Sidan uppdaterad 2013-07-04

2komma5
Sidan uppdaterad 2013-07-01
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information